Black Cat Rescue găsește case pentru pisici greu de plasat


Superstiția susține că apisica neagraa-ți traversa calea este un vestitor al ghinionului. Pe de altă parte, există poziția lui Groucho Marx, care afirmă pur și simplu că o pisică neagră care îți traversează calea „înseamnă că animalul merge undeva”.

În orice caz, misterul și folclorul din jurul pisicilor negre este unul dintre motivele pentru care sunt pe jumătate mai susceptibile de a fi adoptate ca alte pisici. De aceea, Jennifer Stott a creat Black Cat Rescue, o organizație nonprofit din Boston dedicată ajutării pisicilor negre să găsească case. Stott spune că pisicilor negre le este foarte greu să fie adoptate din cauza unei combinații de factori, inclusiv faptul că sunt atât de frecvente și că mulți oameni doresc pisici cu dungi, marcaje sau pete „mai interesante”.


„O altă parte imensă este că o mare parte din jocul de adopție are loc acum online și [pisicile negre] nu fotografiază prea bine”, adaugă Stott. „Este foarte dificil să obții o fotografie bună a unei pisici negre, deoarece trăsăturile lor tind să se estompeze.”


Stott a creat Black Cat Rescue în 2008, după ce a adoptat o pisică neagră pe nume Isabel și a aflat despre statisticile cumplite privind adopția. Voluntară de mult timp la adăpost, Stott și-a văzut oportunitatea de a se ramifica și de a-și forma propria organizație. Dar, în loc să opereze dintr-o locație centrală de adăpost, Stott a organizat o rețea de mai mulți îngrijitori adoptivi în zona mai mare a Bostonului, care au la un moment dat între cinci și 10 pisici în grija lor, dintre care majoritatea sunt negre. Fără un birou, majoritatea adopțiilor Black Cat Rescue au loc online prin Pet Finder. De asemenea, Stott folosește Facebook și blogul ei pentru a împărtăși imagini și povești despre pisicile ei și despre cele din alte adăposturi.
Majoritatea pisicilor lui Stott ajung ca proprietarul să se predea, să se rătăcească și să se transfere din adăposturile din zonă, unde pisicile negre sunt mai susceptibile de a fi eutanasiate sau de a dispărea la infinit în cuști. În acest fel, Black Cat Rescue este specializat în găsirea de case pentru așa-numitele pisici „neadoptabile”. Din 2008, efortul a ajutat peste 200 de pisici să-și găsească casele pentru totdeauna.

„Multe pisici sunt considerate neadoptabile deoarece sunt evaluate într-o situație de adăpost, ceea ce este foarte stresant pentru o pisică”, spune Stott. „Așadar, chiar și o pisică prietenoasă care se încălzește într-o casă și ar fi perfect prietenoasă și fericită va fi cam ghemuit în spatele unei cuști într-un adăpost și se va speria. Cred că de multe ori pisicile sunt anulate ca neadoptabile pentru că sunt speriate și nu au șanse depline.


Stott a văzut unele dintre cele mai bune adopții care se întâmplă atunci când oamenii oferă pisicilor presupuse dificile o șansă. În urmă cu aproximativ șase luni, o pisică de 10 ani, pe nume Sammie, a venit la Black Cat Rescue după ce proprietarul ei a murit în îngrijirea unui ospiciu. Sammie este mai albă decât neagră și, în mod normal, Stott ar fi trimis-o la o altă organizație de salvare pentru a economisi spațiu în rețeaua ei de asistență pentru pisici negre. Dar familia proprietarului lui Sammie nu a vrut să o ia, iar ospiciul a fost dispus să țină pisica doar câteva ore.

Meet Sammie.


„A fost ceea ce aș numi ciudat - o pisică de 10 ani, care nu are cea mai drăguță personalitate”, spune Stott. „Dar am reușit să lucrăm cu ea într-o casă de plasament și să-i scoatem personalitatea reală în timp ce o supăram pe durerea pierderii proprietarului ei. Am găsit o nouă casă pentru ea și se descurcă grozav.

Stott salvează, de asemenea, multe pisici din condamnarea la moarte. O pisicuță neagră solidă, numită Cleo, a ajuns la un centru de control al animalelor cu o „rană de origine necunoscută”, ceea ce înseamnă că a necesitat o carantină de rabie de șase luni. Din păcate, instalația de control al animalelor nu a reușit să asigure carantina necesară, așa că Cleo era programat să fie eutanasiat.


Meet Cleo.

„Dar era atât de dulce și de iubitoare încât a fermecat pe cineva îndeajuns încât să ne sune”, spune Stott. „Am sfârșit prin a o lua, iar carantina ei de șase luni a luat sfârșit, iar ea s-a vindecat și este pregătită pentru adopție.”

Stott a urmărit o altă pisică de smoching „provocatoare” pe nume Astor, care era, de asemenea, programată pentru eutanasie, găsind o casă cu o femeie mai în vârstă care aprecia personalitatea puternică a pisicii.

„Este un fel de pisică șefă și am găsit un adoptator care a respectat acest lucru și crede că este minunat că are o personalitate mare și au fost foarte fericiți împreună”, spune Stott. „De fapt, am primit un e-mail de la adoptator spunând că mama ei a murit la scurt timp după ce a adoptat-o ​​pe Astor de la noi și că Astor a fost un confort imens pentru ea și într-adevăr a continuat-o.”

Apoi sunt Silly și Missy, o pereche legată de pisici de 12 ani, cu nevoi speciale, care au fost, de asemenea, programați să fie eutanasiați la un adăpost înainte de a veni la Black Cat Rescue.

„Silly era total orb și Missy l-a ajutat practic”, spune Stott. „Au fost adorabili, pentru că ea l-ar ajuta, dar el a fost mult mai curajos și mai ieșit decât ea. Ea îi arăta unde sunt lucrurile, dar așteaptă semnalul lui care să ne lase să o mângâiem.

Majoritatea adopțiilor de salvare a pisicilor negre se întâmplă în Boston și în jurul său, dar Silly și Missy au fost adoptate de un cuplu care a plecat din Vermont pentru a le întâlni. Atitudinea lui Stott că nu există o pisică neadoptabilă a ajutat Black Cat Rescue să găsească case pentru toate pisicile pe care le-au îngrijit.

„Operăm din punctul de vedere al faptului că există o casă pentru toată lumea”, spune Stott. „Pisicile negre sunt la fel de minunate ca orice altă pisică. Singurul lucru diferit la pisicile negre este că au nevoie de ajutorul tău un pic mai mult. Deci, dacă vă gândiți să adoptați, ar trebui să vă gândiți cu adevărat să aruncați o pisică neagră.